Valentijn cadeau inspiratie

Valentijn cadeau inspiratie
16 januari 2018 True Gifts

True Valentine Gifts

Binnenkort is het weer Valentijn. Om deze reden hebben we de achtergrond van Valentijn nog eens uit gepluisd, en kwamen we een romantisch verhaal tegen wat de moeite waard is om met jullie te delen.

Wie was Valentijn? En wat vieren we op Valentijnsdag?

Over de man die Valentijn heette is het volgende bekend; het was een man die rond de derde eeuw leefde in Rome. Valentijn was een Christen in een tijd dat dit nog niet een algemeen aanvaard geloof was in Rome.

Over hoe het leven en het verhaal wat beroemdheid gaf aan Valentijn, er precies uit heeft gezien, zijn verschillende theorieën. Het verhaal wat vaak terug komt is dat Valentijn gevangen is genomen door de Romeinse keizer Claudius de tweede. De reden dat Valentijn gevangen werd genomen is dat hij Christen was en geen afstand van zijn geloof wilde nemen. Tijdens zijn gevangenschap was er een cipier die onder de indruk was van het geloof van Valentijn en hij bracht zijn blinde dochter – Julia – naar zijn cel, in de hoop dat Valentijn haar zou genezen. Vele dagen spendeerden Valentijn en Julia samen. Julia vertelde hem dat zij iedere ochtend en avond bad dat zij op een dag weer zou kunnen zien.

Voor Valentijn leek de gevangenschap niet goed af te lopen. Hij was inmiddels door de keizer ter dood veroordeeld, en op de ochtend van de dag dat hij van zijn cel zou worden opgehaald was hij nog samen met Julia. Hij besloot samen met haar te bidden, en uiteindelijk verscheen er een helder licht in de cel, en Julia proclameerde dat zij weer kon zien. De avond van zijn dood schreef Valentijn een brief aan Julia waarin hij haar op haar hart drukte een zuiver persoon te blijven. De brief was ondertekend met ‘Van jouw Valentijn’. Dit was 14 februari.

Valentijn werd begraven in Rome, waar zijn graf nog steeds bestaat. Julia plantte een amandelboom met roze bloesem op het graf. Sindsdien wordt Valentijn geassocieerd met liefde, vriendschap en bloemen.

Wil je jouw liefde of vriendschap tonen door iemand een cadeau te geven? Onderstaand wat inspiratie van de door True Gifts geselecteerde Valentijnscadeaus.
[spb_products asset_type=”selected-products” products=”17019,16989,16961,17058,16677,245″ display_type=”standard” display_layout=”standard” multi_masonry=”no” carousel=”yes” fullwidth=”no” columns=”5″ item_count=”10″ order=”DESC” button_enabled=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]