Fair Trade

Fair Trade
29 juli 2018 True Gifts

Een deel van onze producten is Fair Trade geproduceerd, dit wil zeggen dat de individuen die de producten hebben gemaakt hiervoor een eerlijk loon hebben gekregen. Nog steeds hebben grote delen van de wereldbevolking een enorme achterstand op de gemiddelde persoon in het Westen wat betreft welvaart. Het gevolg van armoede is slechte voeding, minder goede of geen gezondheidszorg, en minder goed onderwijs. Dit zijn condities die de achterstand van deze medemensen juist in stand houdt. Wij zien slechts voordeel bij betere omstandigheden en gelijke kansen voor anderen, en zetten ons daarom ervoor in dat mensen mensen een eerlijk loon te betalen.

Een deel van onze Fair Trade producten worden door ons zelf geproduceerd. Producenten en kunstenaars worden direct door ons betaald. Een deel van onze fair trade producten kopen wij ook in van organisaties die in Nederland zijn gevestigd en producten in hun opdracht laten produceren, en hier uiteraard een eerlijk loon voor betalen.

Door een Fair Trade product aan te schaffen draag je daarom direct bij aan het tegengaan van de grote inkomensverschillen die er bestaan in onze wereld.